Zečevo

Zečevo Rogozničko
shadow

Zečevo je selo čiji počeci zadiru daleko u prošlost. U razdoblju od devetog do jedanaestog stoljeća, na području između današnjih gradova Zadra i Splita, novopridošle se obitelji asimiliraju s tadašnjim stanovništvom. Zbog odličnog geografskog položaja na području današnjeg Zečeva niče selo koje je u prošlosti bilo mnogo veće nego danas, prvenstveno zbog današnjih uvjeta, stila i načina življenja.

Selo krase stare kamene kućice od kojih su neke stare čak i preko tri stotine godina. Veliki kameni blokovi i pravilan raspored kuća i danas privlače pažnju i mame da saznamo više o načinu života naših predaka.

Do početka devedesetih godina prošlog stoljeća, Zečevo je zbog svoje izuzetne vojno-pomorske važnosti predstavljalo bitnu točku u obalnoj liniji obrane tadašnje države, Jugoslavije. Danas, u Hrvatskoj, Zečevo je orijentirano isključivo na turizam, ali svoje prednosti nalazi upravo u činjenici da je zbog negdašnje vojne važnosti i izoliranosti, selo ostalo mirno, netaknuto i izvan dosega nepovoljnih vanjskih utjecaja.

Ovakva odredišta i ovaj način odmora preferiraju gosti koji se žele istinsku opustiti u nedirnutoj, prelijepoj prirodi, bez gradske buke, brojnih turista i stresa koji uz to dolazi.
Zaželite li se ipak i “gradskog” života, na samo pet kilometara od Zečeva nalazi se Primošten, poznato turističko odredište s mnogobrojnim barovima, izvrsnim disko klubom, teniskim i odbojkaškim terenima te mnogim drugim sadržajima.

Dolaskom u Zečevo pronaći ćete mir, tišinu, ljubazne domaćine, miris ribe s gradela, dobro vino...čekamo Vas, do viđenja!